GASTROENTEROLOGIE

Serviciile furnizate de acest departament pot fi oferite atat in sistem de decontare cu CAS cat si contra cost

Gastroenterologie - o verificare completă a sănătății tale digestive

Cabinetul nostru de gastroenterologie reprezintă o alegere înțeleaptă pentru cei care caută servicii de gastroenterologie în Pitești și împrejurimi. Avem o echipă de medici specializați în medicină internă și gastroenterologie, pregătiți să-ți ofere o îngrijire medicală personalizată. Efectuăm consultații de gastroenterologie cu bilet de trimitere sau fără, pentru a ne asigura ca accesul la analizele de gastroenterologie și eventualele îngrijiri este cât mai facil posibil pentru pacienți.

 O programare la gastroenterologie în cadrul clinicii este ușor de realizat prin intermediul sistemului nostru online sau telefonic. Fie că ai nevoie de o consultație de gastroenterologie de rutină, un control gastroenterologic sau investigații mai amănunțite, suntem aici să-ți oferim expertiza noastră.

 

Consult gastroenterologie – primul pas în depistarea și vindecarea afecțiunilor

Natisan oferă o gamă completă de servicii în domeniul gastroenterologiei, incluzând analize și investigații de gastroenterologie detaliate pentru a diagnostica și trata afecțiunile sistemului digestiv. Clinica noastră are un cabinet de gastroenterologie echipat cu tehnologie de ultimă generație, astfel echipa medicală poate realiza numeroase teste, inclusiv examene de ecografie, pentru a asigura o evaluare precisă și completă a stării tale de sănătate.

În plus, aici, la clinica de gastroenterologie, suntem conștienți de complexitatea legăturilor dintre anumite afecțiuni gastroenterologice și boli precum diabetul zaharat, boala celiacă, sindromul Cushing sau alte probleme de sănătate. Astfel, abordăm fiecare caz drept un tot unitar, luând în considerare toate aspectele legate de sănătatea ta.

Nu suntem doar un cabinet de gastroenterologie în Pitești, ci un partener de încredere în menținerea sănătății tale digestive. Echipa noastră dedicată și bine pregătită este aici pentru a te ghida în fiecare etapă a procesului de diagnostic și tratament. Alege Natisan pentru servicii de gastroenterologie de înaltă calitate în Pitești, punând sănătatea ta pe primul loc.

GASTROENTEROLOGIE

Gastroenterologia este specialitatea care se ocupa cu prevenirea, depistarea, diagnosticarea, tratarea si recuperarea bolilor tubului digestiv si ale organelor anexe; termenul de gastroenterologie cuprinde si hepatologie, pancreatologie, endoscopie digestiva.

SERVICII:

  1. Monitorizarea hepatitelor virale de tip B si C
  2. Consultație gastroenterologie
  3. Consultație de control gastroenterologie
  4. Interpretare analize – gastroenterologie
  5. Consultație gastroenterologie + ecografie abdomen general
  6. Endoscopie digestivă superioară
  7. Colonoscopie
  8. Recoltare biopsii
  9. Test rapid HP
  10. Rectosigmoidoscopie

DR. KHERI AL AGBARI

medic primar gastroenterologie

DR. LUNGU ANDREI

medic specialist gastroenterologie

 
Specialitatea medicala care studiaza fiziologia si patologia tubului digestiv (esofag, stomac, duoden intestin subtire, colon, sigmoid, rect, ficat, colecist, pancreas). Metode de diagnostic utilizate: endoscopia digestiva superioara (eso-gastro-duodenoscopia) si colonoscopia – permit examinarea directa, la vedere, a esofagului, stomacului si duodenului, respectiv a colonului; permit rezectia de polipi si prelevarea fragmentelor de tesut pentru biopsie.

ENDOSCOPIE

In cabinetul de endoscopie se diagnosticheaza si trateaza afectiuni digestive, prin examinarea video a tubului digestiv in timp real, cu ajutorul unui sistem imagistic de mare acuratete. In cadrul endoscopiei se efectuareaza manevre, precum:

  • biopsii de mucoasa digestiva sau tumori benigne sau maligne
  • excizie de tumori maligne sau benigne cu expresie la mucoasa digestiva
  • hemostaza pentru rupturi vasculare esofagiene sau gastrice
  • dilatatii ale diverselor stenoze digestive
  • montare de stenturi digestive in afectiunile ocluzive
  • papilosfincterotomie endoscoipca pentru extragere de calculi din caile biliare

Procedura numita endoscopie digestiva superioara este o explorare directa la vedere a primei parti a tubului digestiv, a esofagului, stomacului, pilorului si a duodenului. Pentru a fi vizualizate aceste zone se introduce prin cavitatea bucala un aparat flexibil (un furtun subtire din cauciuc), numit endoscop, care este dotat cu lumina si camera video minuscula. Folosind o tehnica speciala, medicul introduce aparatul in tubul digestiv care astfel este explorat centimetru cu centimetru.

Aceasta procedura este utilizata in procesul de diagnosticare a unei palete largi de patologii la nivelul tubului digestiv. Pe langa acest lucru, edoscopia confera si posibilitatea de a efectua multiple procedee terapeutice: biopsii, extragere de polipi, extirpare de tumori mici, electrocoagulare, injectare de vase sangerande, dilatari de stenoze esofagiene.Pentru ca toate aceste lucruri sa poata fi realizate este necesar ca pacientul sa fie nemancat cel putin cu 6 ore inaintea explorarii.

Orice pacient care va efectua o explorare endoscopica trebuie sa aiba un consult medical prealabil si o indicatie pentru aceasta explorare.

Pentru ca unii pacienti suporta cu dificultate o asemenea explorare, procedura endoscopica poate fi efectuata cu sedare, utilizand substante sedative sau hipnotice toate utilizate dupa consultarea cu pacientul.

Trebuie stiut ca endoscopia digestiva superioara este o explorare cu un inalt coeficient de siguranta pentru pacient, Asa cum a fost statuat in toate tratatele si ghidurile medicale din lumea moderna.

In cazul pacientilor care au beneficiat de aceasta procedura endoscopica cu sedare, acestia obligatoriu vor pleca insotiti, in caz contrar urmand sa ramana in cadrul clinicii, in supraveghere, aproximativ 2 ore.

COLONOSCOPIE

Colonoscopia este metoda care exploreaza endo-luminal, in imagine reala, zona anala, rectul, sigmoidul, descendentul, transversul, colonul ascendent, cecul si valva ileo-cecala. De rutina se poate explora si ultima ansa ileala.

Ca si endoscopia tubului digestiv superior, colonoscopia are scopul de a diagnostica, dar si terapeutic: biopsierea, coloratiile intracavitale, polipectomia, hemostaza leziunilor sangerande, mucosectomia, dilatatiile stenozelor, insertia de stenturi in obstructiile critice cu ocluzie intestinala, etc. Colonoscopia are o rata mare de eficienta diagnostica, peste 95 %, in plus dezvoltarea conceptului de screening (prevenire) al cancerului colonic a dat o magnitudine noua acestei explorarii. Este vorba despre o explorare foarte detaliata a intestinului gros incepand de la nivelul rectului si pana la intestinul subtire cu ajutorul unui aparat sub forma de tub flexibil si subtire (cca 10mm) numit colonoscop, dotat cu o camera minuscula de luat vederi si cu o sursa de lumina, care transmite imaginile din interiorul intestinului.

Cu ajutorul colonoscopiei se pot identifica leziuni ale colonului (intestinului gros). De obicei aceasta explorare se efectueaza in urmatoarele situatii clinice:

  • prezenta sangelui in materiile fecale (hematochezis);
  • tulburari de transit intestinal persistente (constipatie, diaree si mai ales alternanta intre constipatie si diaree);
  • dureri abdominale de cauza neprecizata, mai ales la persoanele peste 45 ani;
  • istoric familial de cancere colonice sau de tub digestiv;
  • istoric familial de polipi colonici;
  • unele analize de laborator modificate, de cauza incerta (sideremie/fier in sange scazuta, teste de inflamatie modificate, VsH, fibrinogen, CRP crescute);
  • markeri tumorali cu valoare peste normal (CEA, CA 19-9);
  • screening (la pacienti fara simptome, in scopul preventiei sau descoperirii precoce a unui posibil cancer colonic respectiv polipi colonici)

Explorarea propriu-zisa dureaza in medie 15-20 minute. In cursul acestei examinari se pot preleva si biopsii daca exista leziuni care sa necesite acest lucru. Prelevarea de biopsii se realizeaza numai cu acordul pacientului sau al apartinatorului, daca pacientul este sedat.